Vad väntar sedan?

För den som just förlorat en närstående är stödet från omgivningen oerhört viktigt. Det är därför vi alltid ska finnas till hands med hjälp och stöd inför allt som måste ordnas inför begravningen. Så är det något du undrar över, tveka inte att kontakta oss på Lyckbackes Begravningsbyrå.

Det finns oftast gott om tid

Att känna sig osäker inför allt som ska ordnas är helt naturligt. Ett gott råd är att inte ha för bråttom. Många beslut kan vänta ett litet tag och det som känns oöverstigligt får du hjälp med. En av de första sakerna man bör göra är att kontakta en begravningsbyrå som man känner förtroende för – och att man kontrollerar att begravningsbyrån man väljer är auktoriserad.

Hör av dig till anhöriga och vänner

Så snart du orkar rekommenderar vi också att du tar kontakt med anhöriga och vänner och meddelar vad som har hänt. Och var inte rädd för att be om hjälp stöd från någon som du känner förtroende för. Faktum är att de flesta känna sig hedrade om de kan bidra på något sätt. Det kan också vara värdefullt att få hjälp med så vardagliga saker som att handla och laga mat.

En del av dina frågor får du svar på här

Vill du redan nu sätta dig in i de praktiska frågorna inför en begravning har vi tagit fram skriften ”Hur gör jag nu?”. Här finns svaren på många av de frågor som uppstår vid ett dödsfall. Du kan läsa den här skriften genom att ladda ner den eller någon av våra andra informations broschyrer i PDF-format här ”Broschyrer & skrifter”. Du är också välkommen in och hämta den hos oss på Lyckbackes Begravningsbyrå.