Gravsten

Gravsten – om gravstenar

Att resa en gravsten eller annat minnesmärke över någon som har levt är en mycket gammal tradition. En sten kan berätta en historia om den som ligger i graven eller bara med namn bekräfta vem som är gravsätt här. Gravstenar finns i olika många olika material och utföranden.

Som auktoriserade begravningsbyrå har vi kunnande och kompetens för att hjälpa till med valet. Vi har kataloger över olika gravstenar som du kan välja mellan.

Finns redan en befintlig sten så hjälper vi till med att komplettera den med ny text.

Hos våra leverantörer GRF Gravstenar och Nilssons Stenhuggeri kan du se deras utbud.

Nyhet: QR-kod på gravstenen.

Med hjälp av en QR-kod och en smartphone kan man nu direkt vid graven besöka den avlidnes digitala minnessida på nätet.

Produkten, som kallas QR-bricka, finns nu tillgänglig för beställning här.

Via en app scannar man av streckkoden med telefonen och kommer då direkt till en webbsida, en film, en minnessida eller ett foto-kollage.

QR-brickan kan beställas med eller utan bild och klistras fast på stenen med ett special-lim som inte skadar stenen och den går också lätt att få bort. Den är dessutom liten och diskret och stör inte stenens övriga dekorationer. Beställ QR-brickan här hos vår samarbetspartner InMemory >>

Vacker och personlig gravsten i glas

En sten i glas är ett vackert och personligt alternativ till en traditionell sten, den upplevs som ljus, lätt och unik. När solen lyser reflekteras ljus och skuggor på det transparenta glaset på ett effektfullt sätt. Det vackra motivet är ljusbeständigt och är lika fint på gravstenens båda sidor.

Made in Glasriket, Småland

Det är verkligen en vacker och personlig sten som lyser upp gravplatsen under årets olika årstider.  En vanlig sten i glas väger 35 kg och mäter 50 x 70 cm och finns i olika former med olika motiv. Det är möjligt att formge en helt unik glasgravsten efter egna önskemål i samarbete med våra skickliga formgivare och hantverkare. Alla glasgravstenar tillverkas i Glasriket i Småland.

Vi erbjuder dessa vackra och unika glasgravstenar genom vår samarbetspartner Glasgravsten Sweden AB.

Hi unity

EN STEN I STÅL. 

Headstone Hi är en helt ny typ av sten i rostfritt stål. Stålets blanka yta skapar en spegeleffekt som tar in omgivningen runt omkring. I vissa vinklar smälter gravstenen in i miljön och i andra vinklar fångar den ögats uppmärksamhet. Denna illusion av allt och inget skapar intressanta tolkningar. En känsla av lätthet, rörelse och stillhet på samma gång. Något som är. 

EN KÄNSLA AV KONTAKT

Speglingen gör att du ser dig själv samtidigt som du ser himlen. Även om man inte längre kan tala med varandra så tror vi att man kan tala till varandra. Kanske vill du säga hej till någon du saknar? 

MED RUM FÖR MINNEN

Gravstensmodellerna med minnesskåp öppnar upp för möjligheten att skriva ned en tanke och lämna den där. Det är befriande att lyfta ur sorgen från hjärtat för att få andrum, om så bara för en stund. Det integrerade minnesskåpet skyddar tankar, blommor, ljus och gåvor mot väder och vind. Hi Unitys sortiment finns i flera olika utföranden, både med och utan minnesskåp samt i olika färger och material. 
 
När du väljer Hi Unitys produkter går en del av summan till organisationer som hjälper andra till ett längre liv.

Läs mer på Hi Unitys hemsida >>